Koertse

aannemersbedrijf

Achtergrond-dak

    voor de particulier en bedrijven

Koertse Logo transparant

In de bouwwereld is Koertse een gerespecteerde naam die staat voor ambachtelijke kwaliteit en perfectionisme. Het familiebedrijf draait sinds 1994 in Naarden/Bussum. Niet alleen het specialisme van C. Koertse Bouw en Onderhoud, maar ook haar directeur Cees Koertse is in hoge mate bepalend voor het karakter van het bedrijf.

 

Als u C. Koertse Bouw en Onderhoud in een paar woorden moet vangen?

"Het is een degelijk, ouderwets bedrijf dat z'n sporen verdiend heeft in kwaliteits- en restauratiewerken. Een ambachtelijk bedrijf, waar waarden en normen hoog in het vaandel staan. Vertrouwen, je afspraken nakomen, dat vind ik belangrijk."

 

Waarom geen Koertse zonder Cees Koertse? 

Op de eerste plaats familie bedrijf, als er een ander persoon komt, zal er een andere benadering zijn. Zal het gevoel tussen de klant en de aannemer anders zijn, zal het vertrouwen anders zijn. Iedere andere collega doet het toch op zijn manier. Ik denk dat ik datgene wat ik verkoop ook waar kan maken, alhoewel wij natuurlijk ook fouten kunnen maken. Daar zijn wij mensen voor, maar ik wil echt top. Ik ben meer op duurzaam, kwaliteit, klantgericht. De klant is bij mij nog steeds koning. Waarden en normen zijn voor mij altijd zeer belangrijk, door het hele bedrijf heen, van laag naar hoog. Of je daar trots op moet zijn zou ik niet direct weten, het kenmerkt echter toch het verschil in benadering en uitstraling. Ik benader nu eenmaal alles heel klassiek."

 

Kunt u daar een voorbeeld van geven?

"Omgangsnormen, dat staat dus los van stenen stapelen. Afspraken nakomen. De klant de klant laten zijn, niet aan normvervlakking doen."

 

Heeft die manier van werken ook te maken met de specialisatie van Koertse?

"Ja, ik denk dat wat je doet maar op één manier kan. Ik kan nu eenmaal niet iets halfslachtig of minder doen, ik kàn het gewoon niet. Als er bij mij gewerkt wordt, dan eis ik gewoon topkwaliteit. Je kunt ons niet vergelijken met een bedrijf dat 600 woningen bouwt, dat is nu eenmaal onmogelijk.

Interview met ondernemer Cees Koertse,

U staat nog dicht op het werk en de werknemers.

"Ja. Ik zeg altijd: je moet je denkbeeldige hekken zien staan, als je die niet ziet, gaat het volgens mij niet goed. Je kunt natuurlijk niet alles in detail weten. Je moet delegeren en overdragen, maar zo, dat alle processen voor mij wel te volgen zijn. Zo blijf ik ook dicht bij al het werk betrokken."

 

Ook de relatie met de klant is in die processen vastgelegd?

"Ja. De basis is dicht. Alle afspraken worden schriftelijk vastgelegd. Dat kost uiteraard veel tijd en geld. Maar de klant weet wel waar hij aan toe is, en wij ook. Want we praten wel over geld.  Kijk, wat is zakendoen? Zakendoen is elkaar mogen, elkaar vertrouwen, en dan komt pas het geld. Als die basis er niet is, moet je niet met elkaar in zee gaan."

 

Ook al zou u aan die klant kunnen verdienen?

"Laten ik nu geen sprookjes vertellen, wij komen om een mooi product te maken en hopen aan het eind natuurlijk wel, dat wij e.e.a. positief afsluiten.Maar voor kwaliteit doen wij geen enkele concessie, ook al zal dat dan geld gaan kosten."

 

U heeft vroeger zelf met de hamer gewerkt. Wat is het leuke aan uw huidige functie?

"Organiseren. Het beleid maken. En zorgen dat we een topproduct blijven leveren. Dat mensen zeggen, die Koertse: dat is toppie-toppie. Dat is belangrijk, daarom moet je ook interne checks houden. Alle werken worden door mijzelf opgeleverd. Ik kan nu dus veel meer beleid maken, lijnen uitzetten. Ik voel me hierbij dan ook als een vis in het water."

 

U lijkt ons iemand die nooit echt klaar is.

Ook in de weekends met het bedrijf bezig. Moet dat, of vindt u het gewoon leuk?  "Nee, het moet niet, maar het geeft mij een goed gevoel als dingen goed geregeld zijn. Anders loop ik zondagmiddag niet lekker over het strand."

Wilt u reageren op dit interview of heeft u vragen aan de heer Koertse dan kan dat, stelt u uw vraag via het contactformulier. Deze vind u hier.

Square

Interview

MENU

Informatie aanvragen! bel