Koertse

aannemersbedrijf

Achtergrond-dak

    voor de particulier en bedrijven

Koertse Logo transparant

Domotica

Het Slimme huis

MENU

Domotica verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken. U kunt bij domotica denken aan comfort en veiligheid, maar ook om energie te besparen en uw woning duurzamer te maken. Vanuit dat oogpunt loont het zeker om domotica voorzieningen in uw nieuwbouw of renovatiewoning  toe te passen. Door gebruik te maken van domoticatechnieken, die inspelen op efficiënt energiegebruik, bespaart u naast energie ook geld.

De toepassingen met Domotica zijn eigenlijk onbeperkt. Via een Touch-screen niet alleen de verlichting maar ook de multiroom audio-installatie bedienen. Een basis-installatie  voor verlichting, audio, gordijnen, zonwering en beveiliging wordt uitterst doordacht geprogrammeerd volgens uw persoonlijke levenstijl en uw specifieke wensen.

 

Heeft u wel eens gedacht om in verschillende  ruimtes van uw huis audio en video beschikbaar te hebben waarbij u geen draden voor luidspeakers ziet en geen apparatuur meer in de kamers heeft staan. Of TV kijken vanuit uw bad of in de keuken!  Of kan er een slimme besturing worden gemaakt met het oog op energiebesparing.

Maximaal comfort

Als u een huis gaat bouwen of grondig verbouwen, dan is het van belang in een vroeg stadium na te denken over wat u wilt met woonhuisautomatisering en alles wat daar mee te maken heeft.

 

Laat u inspireren. Voor meer informatie neemt u contact op met een van onze adviseurs. Hij vertelt u graag wat er mogelijk is.

Wat is een goed moment?

C.Koertse bouw en onderhoud BV zet domotica in eerste instantie in om het comfort in uw woning te verbeteren door een aantal praktische en niet zo dure ingrepen.

 

Enkele functionaliteiten die u met domotica in de woning kunt bereiken zijn bijvoorbeeld:

 

   - Uw aanwezigheid simuleren bij vakantie of afwezigheid

   - Toestellen op bepaalde uren in- of uitschakelen.

   - Alles aan/uit functie bij het verlaten van de woning

   - Paniekknop

  - Tijdschakelingen

  - Sferen creëren met of zonder dimmers

   - Verlichting schakelen wanneer bel gaat of als het alarm afgaat

   - Rolluiken, screens, zonnewering centraal bedienen en op bepaalde                       tijdstippen automatisch open en dicht te laten gaan.

 

En nog veel meer...

U hoeft niet gelijk heel uw woning open te breken om een domoticasysteem te kunnen installeren. Het is belangrijk om voordat u start met verbouwen, of wanneer u denkt over het installeren van een huisautomatiseringssysteem, vooraf goed na te denken over uw persoonlijke woonwensen en verwachtingen van het domoticasysteem. Vanuit deze woonwensen kunt u dan een systeem kiezen dat bij u past. Tijdig na denken over de automatisering van uw woning voorkomt onnodig breekwerk achteraf. Zo kunt u nu al ruimte maken voor leidingen en kabels.

 

Bij het renoveren of verbouwen van bestaande woningen is het vaak lastiger om de hele woning van de benodigde leidingen te voorzien. Fabrikanten spelen hier op in door domoticasystemen te ontwikkelen die gebruik maken van radiofrequentie of infrarood.

Een andere optie is om kabels en leidingen weg te werken achter plinten in de woning. Het voordeel hiervan is dat ze goed bereikbaar blijven.

KNX Informatie aanvragen! bel